INSTAGRAM

Instagram

czytam pierwszy

Czytam i recenzuję na CzytamPierwszy.pl

poniedziałek, 11 marca 2019

wege w kwadrans


Katarzyna Gubała – wege w kwadrans.
Katarzyna Gubała – wege w kwadrans to kolejna propozycja redaktor naczelnej magazynu „ekostyle”.
Jakiś czas temu zachwyciliśmy się jedzeniem typu fastfood. Miało być szybko, a cała reszta nas nie interesowała. Później przyszedł czas slow food, gdzie miało być zdrowo – tylko w dzisiejszych czasach ciężko było znaleźć czas na powolne gotowanie. Tak narodziła się nowoczesna szybka, ale jednocześnie zdrowa kuchnia.
Dieta wegańska – budzi często w większości nas przerażenie. Boimy się, że jest niesmaczna i do tego bardzo droga. W tej książce ten mit został obalony. Przepisy są proste i wykonane z produktów dostępnych w każdym sklepie.
W książce znajdziemy rozdziały podzielone na pory roku, bo przecież najzdrowsza kuchnia to ta przygotowana z sezonowych warzyw i owoców.  Jest także rozdział „baza”, w którym znajdziemy podstawowe przepisy na wykonanie półproduktów, według których stworzymy wykwintne dania wegańskie. Tym, co lubią podziały na typy dań mogą na początku poczuć się zdezorientowani, ale w uporządkowanym spisie treści zawsze znajdą coś na dana chwilę.
Brownie z batatów lub czarnej fasoli już od dawna jest znane szerokiej gamie osób, które lubią zdrowe słodycze. W wiosennym przepisie został przedstawiona wariacja tych ciast, które zostały połączone i stworzyły jeszcze lepsza wersję.
Ten, kto nie zna jeszcze kremu czekoladowego z Avocado – musi koniecznie nadrobić zaległości i przeczytać tą książkę. Każdy z nas w dzieciństwie słyszał, aby nie bawić się jedzeniem. Na szczęście duża część dzieci nie posłuchała się rodziców i dlatego dzisiejsza kuchnia jest tak kolorowa i urozmaicona.
Piękne zdjęcia i opisy historii dań, sprawiają, że jak najszybciej chcemy znaleźć się w kuchni i gotować.
Napisane od serca, ugotowane z pasją – po to byś teraz ty znalazła 15 minut na przyrządzenie dań i zmiany diety na lepsza i zdrowszą.
p.s. Jeśli jesteś osobą, która płuczę ciecierzycę i wylewa po niej wodę – to po przeczytaniu książki dowiesz się, jak z tej wody można upiec doskonałe beziki czy zrobić domowy majonez.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz