INSTAGRAM

Instagram

czytam pierwszy

Czytam i recenzuję na CzytamPierwszy.pl

poniedziałek, 8 września 2014

domowe raviolli z jarmuzem na ostro z domowym pesto

wczorja bedą w Biedronce nareszcie dostąłam Jarmuż - już tyle razy słyszałam o tym warzywie - jednak nie mogłam go nigdzie dostać- więc zrobiłam go na swój sposób

opakowanie serka almette z pieprzem
3 wielkie garście jarmużu
1 cebula
4 ząbki czosnku
4 łyżki fasoli z puszki
chilli świeże pokrojone z pestkami
świeży tymianek, świeży rozmaryn, mięta
pół papryki czerwonej
domowy sos pesto -
3 garści rukoli
1 garść bazylii'
oliwa z oliwek
300 gram mąki
szczypta soli
ciasto
'3 duże jajka
300 gram mąki

jajka łączymy z mąka i solą zagniatamy ciasto i odstawiamy na pół godziny do lodówki

farsz:
cebulę szklimy, dodajemy czosnek, chilli, paprykę, jarmuż i na koniec fasolę
przestudzony farsz łączymy z serkiem almette i na rozwałkowanym cieście ustawiamy nadzienie i lepimy pierogi

wrzucamy do posolonego wrzątku na 2-3 minuty
polewamy domowym sosem pesto
rukolę bazylie i oliwę miksujemy aż powstanie pesto ;)

smacznego










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz