opakowanie serka almette z pieprzem
3 wielkie garście jarmużu
1 cebula
4 ząbki czosnku
4 łyżki fasoli z puszki
chilli świeże pokrojone z pestkami
świeży tymianek, świeży rozmaryn, mięta
pół papryki czerwonej
domowy sos pesto -
3 garści rukoli
1 garść bazylii'
oliwa z oliwek
300 gram mąki
szczypta soli
ciasto
'3 duże jajka
300 gram mąki
jajka łączymy z mąka i solą zagniatamy ciasto i odstawiamy na pół godziny do lodówki
farsz:
cebulę szklimy, dodajemy czosnek, chilli, paprykę, jarmuż i na koniec fasolę
przestudzony farsz łączymy z serkiem almette i na rozwałkowanym cieście ustawiamy nadzienie i lepimy pierogi
wrzucamy do posolonego wrzątku na 2-3 minuty
polewamy domowym sosem pesto
rukolę bazylie i oliwę miksujemy aż powstanie pesto ;)
smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz